Hoe werkt het?

Lees hieronder meer over hoe het ValueMe platform werkt, en in aanvulling daarop veelgestelde vragen.

FAQ
klant, consument

Data verzamelen & delen

Stap één is het aanmelden op het ValueMe platform. Dit gaat door middel van een web-app. Op dit platform deel jij proactief jouw data, jij bepaalt wat je aan informati afstaat. Hoe meer informatie je afgeeft, hoe beter je datapaspoort opgebouwd zal worden.

Vervolgens geef je door middel van eenvoudige aan/uit knoppen aan welke datagroepen jij met de bij ons aangesloten bedrijven wilt delen. je krijgt te zien wat de waarde van je gedeelde data is. Jouw persoonlijke data blijft tussen jou en de geselecteerde bedrijven, en wordt dus niet met onbekende derden gedeeld.

 

 

Het datapaspoort

Een steeds groter wordend probleem is identiteitsfraude. Dit is het (online) overnemen van jouw identiteit en bijvoorbeeld aankopen doen. Een niet te onderschatten probleem, want het is vrijwel onmogelijk te bewijzen dat niet jij maar iemand anders achter deze aankopen zat.

De gevolgen kunnen enorm zijn. Zo kan het zijn dat je moet opdraaien voor de kosten en mogelijk bekend komt te staan als oplichter. Deel dus niet zomaar een foto van bijvoorbeeld je paspoort.

Helaas is zulke voorzichtigheid niet altijd voldoende. In veel gevallen is het te laat, en kun je alleen maar proberen je gelijk te krijgen. Dit is enorm lastig, want je online identiteit omvat momenteel niet veel meer dan je bankgegevens en adres. Dit is door iedereen te kopiëren.

Het ValueMe-datapaspoort is een uniek concept waarbij we de data die je met ons deelt samenvoegen tot een persoonlijk profiel. Dit profiel wordt opgeslagen bij een notaris. Als in de toekomst gefraudeerd wordt onder jouw naam, kun je met je datapaspoort aan toe wie je echt bent en dat je hier niet achter zit.

Datakwaliteit

In tegenstelling tot bij de diverse ‘Sociale Media’ verzamelen wij niet achter je rug om jouw data. Jij (!) gaat zelf proactief aangeven welke data je wilt delen. Hoe beter jouw data is, hoe meer waarde er aan zal worden toegekend en hoe meer je dus zal verdienen. Om tot een goed waardeoordeel te komen wordt de door jouw ingestuurde data beoordeeld aan de hand van 2 factoren:

  • Relevantie
  • Validiteit

Relevantie

Relevantie houdt in dat je data bruikbaar is voor de bedrijven waar je mee wilt ‘connecten’. Jij deelt de informatie waarvan jij acht dat deze relevant is. Hoe relevanter, hoe meer waarde er aan je data toegekend zal worden en hoe meer jij er dus aan zult verdienen.

Validiteit

Het is belangrijk dat de data die je deelt valide is. Validiteit betekent dat de gegevens kloppen en in lijn met elkaar zijn. Met andere woorden, het is belangrijk dat je eerlijk je informatie deelt. Ook hier geldt, hoe beter hoe meer waarde er aan je data toegekend zal worden.

Facebook heeft in 2019 5 miljard profielen verwijderd. Zij doen dit om goede data te verkopen aan derden. Je hebt op Facebook echter alle reden om niet eerlijk te zijn, in feite wordt jouw data gestolen. In ons geval ben jij de eigenaar van je data. Er is daarom geen risico als je eerlijk bent over je data. Jouw data is veilig opgeslagen en wordt alleen gedeeld met bekende partijen zodra jij hier akkoord voor geeft. Op dit moment wordt ook een vergoeding vastgelegd. Een uniek concept!

Behalve dat de waarde van je data hoger ligt als je data van hoge kwaliteit aanlevert, zorgt het ook voor een betere ervaring. De bedrijven met wie je jouw data deelt zullen aantrekkelijkere aanbiedingen voor je maken, die beter bij jouw wensen passen. Zo krijg je én geld voor je data, en goede aanbiedingen die bij jou persoonlijk passen.

 

 

Jouw data, jouw eigendom!

Wil je ook het eigendom van je data regelen
èn een gratis data paspoort van een notaris ontvangen?
Doe dan mee met onze pilot. 

 

Klik op de button en lees meer..

Alles over de Pilot

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is mijn data?

Jouw data wordt bij een betrouwbare, Nederlandse(!), provider opgeslagen. Dit is dus niet, zoals vaak gebeurt, in een ander land of zelfs continent. Voor wat betreft je datapaspoort wordt de informatie tevens als hardcopy opgeslagen bij een notaris.

Wat houdt het datapaspoort in?

Identiteitsfraude is een steeds groter worden probleem. Het gevaarlijke aan identiteitsfraude is dat als het gebeurt, je het niet makkelijk kunt oplossen. Door het hebben van een ValueMe-datapaspoort heb jij vóór dat er sprake is van frauduleuze online handelingen je persoonlijke digitale identiteit vastgelegd. Op deze manier kun jij bewijs tonen van je fysieke en digitale identiteit.​

Welke data wordt er over mij verzameld?

We verzamelen alleen data die je zelf besluit aan ons af te geven.

Wat is ValueMe, onze positie en rol?

ValueMe wil de huidige omgang met persoonsgegevens drastisch veranderen. Momenteel wordt er buiten je medeweten levendig in je data gehandeld door partijen als zoekmachines en sociale media. ValueMe brengt de data weer terug bij de rechtmatige eigenaar, jij! Jij bepaalt met wie je data deelt en krijgt daarvoor een vergoeding. 

Wat is data waarde?

Jouw data heeft een bepaalde waarde. Online adverteerders willen graag weten wie je bent, om zo persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen. Deze datahandel gaat nu ‘achter je rug om’, maar ValueMe biedt een platform om zelf je data wel of niet te delen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding, het geld dat anders door de datahandelaren verdiend zou worden.

Waarom is ValueMe voor mij als bedrijf interessanter dan traditionele digitale marketing?

De ValueMe gebruiker geeft proactief zijn of haar data af en geeft zelf aan of ze dit willen delen. Dit betekent dat als ze het delen, dat ze voor jou als bedrijf open staan. Dit biedt de mogelijkheid tot tweerichtingsverkeer, een win-win situatie.​

Wanneer kan ik starten?

Eind 2020 beginnen we met een pilot. Later volgt de live app. Heb je interesse? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. 

Wat is Stichting ValueMe Data Passport?

De Stichting ValueMe Data Passport is de onafhankelijke partij die de data die je deelt in beheer heeft.

Wat is ValueMe Data Passport & Hard Copy

Alle data die je deelt wordt verzameld in een zogenaamd ‘data paspoort’. Deze data wordt vastgelegd bij een notaris. Daarnaast ontvang je hiervan een hard copy, als het ware een fysiek paspoort.

Partners

Het ValueMe eco-systeem wordt gecreëerd door een samenwerking en co-creatie met onderstaande ValueMe partners. 

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je in contact komen? Vul dan het bijgaande contactformulier in en we zullen spoedig antwoorden.

 

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.